Rektörümüz Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Gerçekleştirilen 2021-2022 Akademik Yılı Açılış Töreni’ne Katıldı

11.10.2021
Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın teşrifleriyle YÖK tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi´nde düzenlenen “2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni”ne katıldı.
Toplu akademik yıl açılış törenine; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay, TBMM Başkanı Sayın Mustafa Şentop, YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar, devlet erkânının yanı sıra Bakanlar, YÖK üyeleri, ilgili Kurum Başkanları, Büyükelçiler, bütün üniversite rektörleri ve öğrenciler katıldı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Senfoni Orkestrası tarafından yapılan müzik dinletisi ile başlayan tören, “Yükseköğretim” başlıklı Türk Yükseköğretiminin gelişimini ve şu anki mevcut durumunu anlatan bir video gösterimi ile devam etti.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’ın konuşma yaptığı tören, YÖK tarafından her yıl bireysel ve kurumsal olmak üzere iki kategoride verilen YÖK 2021 Üstün Başarı Ödülleri’nin takdim edilmesiyle sona erdi.