Üniversitemizde “Yara Bakımından Güncel Yaklaşımlar” Konulu Seminer Düzenlendi

08.10.2021
Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından “Yara Bakımından Güncel Yaklaşımlar” konulu seminerler dizisinin ikincisi düzenlendi.
Üniversitemiz Zeynel Bey Yerleşkesi Merkezi Derslikler Konferans Salonunda gerçekleşen seminere; Üniversitemiz akademik ve idari personelleri katıldı.

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşerilik Bölümü Arş. Gör. Kıymet ÖZTEPE tarafından sunum şeklinde gerçekleşen seminerde; “Yara Bakımından Güncel Yaklaşımlar” başlığı adı altında; Yara Tanımı ve Sınıflandırılması, Yara İyileşme Tipleri, Yara İyileşmesini Etkileyen Faktörler, Yara İyileşmesinde Görülen Komplikasyonlar, Yara Bakımı Tarihi, Cilt ve Cerrahi Yaralarda Bakım, Diyabetik ve Bası Yaralarında Bakım, Yanık ve Donmalarda Bakım, Bacak Ülserlerinde Bakım, Evde Bakım konuları hakkında detaylı bilgiler sunuldu.