Hakkari’de İlk kez Kültür Fuarı Açıldı

14 Haziran 2021
Üniversitemiz, Hakkari Girişimci Kadınlar ve Sosyal Yardımlaşma Derneği, Hakkari Belediyesi ve DAKA işbirliğiyle belediye halk pazarında ilk defa Kültür Fuarı açıldı.
Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi  Ayşegül Ayyıldız; Hakkari’de ilk defa kurulan “Kültür Fuarı”nın amacının, Hakkari Kültür Fuarı ile birlikte Hakkari esnafı, sanatçısı ve kadınlarının ekonomik olarak güçlenmesini sağlamak, pandeminin olumsuz etkilerini en aza indirgemek, Hakkari kültürüne ilişkin farkındalığı artırmak ve satış yapan esnaf ve kadınları kazandıklarını çocuklarının eğitimi için harcamaları konusunda teşvik etmek olduğunu dile getirdi. Ayrıca, bu Fuar’ın Hakkari halkının yaşamına büyük katkı sağlayacağını ve sosyo-ekonomik olarak gelişimini sağlayacağını belirtti.

Fuarda ortaya çıkacak olan rapor geniş kitlelere ulaştırılarak farkındalık ve duyarlılığın yaygınlaştırılması sağlanacaktır. Her yıl belli tarihlerde yapılacak olan fuar geleneksel hale getirilerek ayrıca esnaf ve kadınların başka şehirlerde de kültür fuarı açmaları sağlanacaktır.