Dünya Ebeler Günü Programı

10 Mayıs 2021
Dünya Ebeler Günü kapsamında İnönü Üniversitesinin ev sahipliğinde Üniversitemiz ve 16 üniversitenin katılımıyla “Dünya Ebeler Günü” programı düzenlendi.
Online olarak gerçekleştirilen programa katılan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ebeliğin sağlık meslekleri arasında müstesna bir yere sahip; dinamik, heyecanlı, enerjisi yüksek,  doğaya canlılık ve enerji katmada büyük payının olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner ise "Ebeliğe Yatırım, Geleceğe Yatırım" konulu konferans konuşmasında ebelik ile ilgili önemli notlar paylaştı.

Programa Üniversitemiz adına katılan Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Ana Bilim Dalı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Neşe Ataman Bor Fakülte ile ilgili bilgilendirme yaparak,  Ebelik bölümünün kadrosunun tamamlanması durumda aktif olacağını, bu konuda programa katılan üniversitelerin bölüm başkanlarından destek beklediklerini dile getirdi.