Üniversitemizde “Kadın ve Sağlık” Konulu Konferans Düzenlendi

08 Mart 2021
Üniversitemiz Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında “Kadın ve Sağlık” konulu konferans gerçekleştirildi.
Online olarak gerçekleştirilen konferansa, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Bada, Hakkari Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Hüseyin Kara, Üniversitemiz akademisyenleri, idari personellerimiz, öğrencilerimiz ve birçok vatandaş katıldı.

Moderatörlüğünü Üniversitemiz Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Arş. Gör. Pınar Ertunç Onay'ın yapmış olduğu konferansın açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Erdoğan Bada gerçekleştirdi.Günün anlam ve önemine ilişkin Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Bada: “İlk olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak başlamak istiyorum. "Neden özel günler vardır?" gibi aklıma birtakım sorular geldi. Neden diye sorunca hatırlanmak için unutulan bir şey mi var ki hatırlamaya çalışıyoruz diye düşündüm. Ya da hatırlanmak için bir güne mi ihtiyaç var diye düşünmek lazım... Tabi ki bu sorular çok derin cevapları da olan sorular. Şuan Dünyanın çok değişik yerlerinde bu konuyla ilgili konferanslar veriliyor. Çekilen birtakım sıkıntılar dillendiriliyor. Birtakım istatistiksel bilgiler paylaşılıyor. Covid19 ile girdiğimiz bu kapanmışlık sürecinde evde geçirdiğimiz zaman artmıştır ve bu süreç içerisinde kötü muameleye maruz kalan çoğunlukla kadınlar olmuştur. Zaman içerisinde yapılacak çalışmalar bunları da yavaş yavaş ortaya çıkaracaktır. Bu programı düzenleyen arkadaşlara ve konuşmacılara teşekkür ederim.” dedi.

Kadın ve Sağlık konulu konferansımıza Hakkari Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Hüseyin Kara "Kadın ve Ruh Sağlığı" , Opr. Dr. Arzu Yorulmaz "Kadın Sağlığı ve Hastalıkları", Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Hava Yaşbay Kobal “Kadına Yönelik Cinsiyet Ayırımcılığı ve Cam Tavan Sendromu” , Sağlık Bilimleri Fakültesi  Dr. Öğr. Üyesi Neşe Ataman Bor ise “Adolesanlarda Üreme Sağlığı Sorunları” konusuyla katılım sağladılar.

Konferans soru cevap bölümünün ardından sona erdi.