Rektörümüz YÖK Anadolu Projesi Tanıtım Toplantısına Katıldı

04 Şubat 2021
Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, Cumhurbaşkanlığında Gerçekleştirilen “YÖK Anadolu Projesi Tanıtım Toplantısı”na Katıldı.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın iştirakiyle gerçekleştirilen “YÖK Anadolu Projesi”nin tanıtım toplantısına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Yükseköğretim Kurulu Üyeleri, ilgili bakanlar ve kurum başkanları ile projede yer alan üniversitelerin rektörleri, bölüm başkanları ve proje koordinatörleri katıldı.

Hacettepe Üniversitesi konservatuvar öğrencilerinin “Anadolu Ezgileri” başlıklı müzik dinletisiyle başlayan proje tanıtım toplantısı, 2006 yılından sonra kurulan genç üniversitelerin, belirlenen alanlarda insan gücü ve araştırma alt yapısı bakımından daha kıdemli üniversiteler tarafından desteklenmesini içeren “YÖK Anadolu Projesi” tanıtım filminin izlenmesiyle devam etti.

Üniversitemizin “Genç Üniversite” olarak içinde yer aldığı projede Hakkâri Üniversitesi; “Çocuk Gelişimi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ve İlahiyat alanlarında Ankara Üniversitesi ile İnşaat Mühendisliği alanında ise Gazi Üniversitesi’yle eşleştirildi. Böylece üniversitemizin bu alanlarında eğitim gören öğrencilerimiz, eşleştirildikleri kıdemli üniversitelerden ders alabilecekler.

YÖK tarafından hazırlanan “YÖK Anadolu Projesi” nin detaylı anlatıldığı kitapçığa aşağıdaki web adresinden ulaşabilirsiniz.