Üniversitemiz Öğrencileri Uluslararası Genç Araştırmacı Öğrenci Kongresine Katıldı

18 Aralık 2020
Uluslararası Genç Araştırmacı Öğrenci Kongresi´nin (International Young Reserchers Student Congress) 2.si, 17-19 Aralık 2020 tarihleri arasında Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ev sahipliğinde online olarak gerçekleştirildi.
Online olarak gerçekleştirilen kongreye, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Almanca Öğretmenliği programı 1. sınıf öğrencileri katılarak sunum yaptılar.

Almanca Öğretmenliği programı 1. sınıf öğrencilerinden Şükran Çiçek "Türkiye ve Almanya’da Yayımlanan Almanca Ders Kitaplarındaki Cinsiyet Rollerinin İncelenmesi Meslekler ve İsimler" , İlayda Lenger "Almanca Edatların Öğretiminde Tümevarım ve Tümdengelime Dayalı Yaklaşımın İncelenmesi", Nesrin Levent ise "Almanca Yazma Becerisi Bağlamında Beş Duyu Yönteminin Metinsellik Kriterleri Açısından Öğrenci Başarısına Etkisi" isimli sunumları gerçekleştirdiler.

Kongrede başarılı sunumlar gerçekleştiren öğrencilerimizi tebrik eden Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş: "Dünyamız hızla gelişip değişmektedir. Değişime uyum ve katkı sağlamak için hepimize görevler düşmektedir. Bu farkındalıkla bilimsel çalışmalara katkıda bulunacak, bilgiye doymayacak ve vatanımıza, milletimize hayırlı olacak öğrencilerimize; akademisyenlerimizle birlikte destek olduk, olmaya devam edeceğiz. Uluslararası Genç Araştırmacı Öğrenci Kongresi'nde sunum yapan öğrencilerimizi tebrik ediyor,başarılarının devamını diliyorum." dedi.