Lisansüstü Eğitim Enstitüsü İlk Yüksek Lisans Öğrencisini Mezun Etti

13 Kasım 2020
2018-2019 eğitim-öğretim yılında ilk yüksek lisans öğrencilerini kabul etmeye başlayan Hakkâri Üniversitesi ilk kez yüksek lisans mezununu verdi.
Dr. Öğr. Üyesi Melek ERDEK danışmanlığında "Hakkâri İlinde Yayılış Gösteren Galeodes araneoides (Pallas, 1772) ve Galeodes toelgi Werner 1922 Türlerinde (Galeodidae, Solifugae) Kütikular Yapıların Fonksiyonel Morfolojisi" konulu tez çalışmasını tamamlayan Yüksek Lisans öğrencisi Selma Baran, tez jürisi karşısında tezini başarıyla savunarak Hakkâri Üniversitesi’nin ilk yüksek lisans mezunu oldu. Tez savunma jürisinde Doç. Dr. Mehmet Sait TAYLAN, Doç. Dr. Ersen Aydın YAĞMUR ve Dr. Öğr. Üyesi Melek ERDEK yer aldı.

Yüksek lisans öğrencisi Selma Baran'ı başarısından dolayı tebrik eden Rektörümüz Prof. Dr. Ömer PAKİŞ: “2018-2019 yılından itibaren yüksek lisans programlarımızı açarak bilim dünyasına alanında uzman araştırmacıların sayısını arttırmayı hedefledik. Lisansüstü Eğitim Enstitüsünde toplam 5 Anabilim Dalı ve 126 öğrencimiz bulunmaktadır. Yüksek lisanslarımıza olan ilgiden çok memnunuz. Çünkü hızla büyüyen dünyada bilimsel ürünler ortaya koymaya hazır gençlerin varlığı ülkemizin kalkınmasında önemli bir adım olacaktır. Önümüzdeki yıllarda program sayılarımızı artırmak ve doktora programlarımızı açmak en önemli hedeflerimizden biridir. Üniversitemizin ilk yüksek lisans öğrencisini mezun etmenin sevinci ve gururu içerisindeyiz.  Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalından mezun olan öğrencimizi tebrik ediyor; çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.