Rektörümüz Prof. Dr. Ömer PAKİŞ “Yök Sanal Laboratuvar Projesi"nin Tanıtımına Katıldı

25 Ekim 2020
15 Ekim 2020 tarihinde gerçekleştirilen 2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni´nde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyu ile ilk defa paylaşılan YÖK Sanal Laboratuvar Projesi’nin tanıtım toplantısı düzenlendi.
YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A Yekta Saraç’ın başkanlığında gerçekleştirilen proje tanıtım toplantısına; YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri, TÜBİTAK temsilcisi ve “Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi”nin ilk aşamasına seçilen Hakkari Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Hitit Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, Munzur Üniversitesi, Muş Alpaslan Üniversitesi, Siirt Üniversitesi, Şırnak Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Yozgat Bozok Üniversitesi olmak üzere 18 üniversitenin rektörü katıldı.

YÖK ve TÜBİTAK’ın ortaklığında geliştirilen proje ile üniversitelerin başta fen ve mühendislik fakülteleri olmak üzere meslek yüksekokullarının çeşitli programlarında yer alan genel kimya ve genel fizik laboratuvarı dersleri sanal laboratuvar aracılığıyla yapılacak. Bu anlamda projede YÖK, laboratuvar içeriklerinin belirlenmesi ve hazırlanması, uygulamaya e-devlet aracılığıyla erişilmesi işlemleri ile üniversitelerin yazılımı kullanmasına yönelik gerekli desteği sunarken TÜBİTAK sanal laboratuvar yazılımının geliştirilmesi ve uygulamanın çalışacağı sunucunun temini ve erişimi sağlayacaktır.

26 Ekim 2020 tarihinde başlaması planlanan sanal laboratuvar derslerinden ilk etapta aralarında dijital dönüşüm projesinde yer alan üniversitelerin de bulunduğu 18 üniversitenin çeşitli fakültelerinde öğrenim gören yaklaşık 15 bin öğrencinin yararlanması planlanıyor.