Üniversitemize YKS’de Yoğun İlgi

30 Ağustos 2020
Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği 2020 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Hakkari Üniversitesi’nin YKS’de tercih oranı %86 oldu.
2020 YKS yerleştirme sonuçlarına göre, YÖK tarafından Üniversitemize tahsis edilen Özel Yetenek Bölümlerimiz hariç 1160 kontenjanımızın 991’i doldu. Bu sonuçlarla, Hakkari üniversitenin doluluk oranı yüzde 86 olarak gerçekleşti.

En Fazla Talep Eğitim ve İlahiyat Fakültelerimiz  Oldu.

Üniversitemizin Eğitim Fakültesinin 340 olan kontenjanının tamamı doldu. İlahiyat Fakültesinin 154 olan kontenjanının tamamı,  Çölemerik MYO’yu  tercih eden öğrenci sayısı 142, Yüksekova MYO’nun 4 bölümü için ayrılan 104 kontenjanın 54’ü doldu. Sağlık Hizmetleri MYO’nun ise bünyesinde bulunan 7 bölümün toplam 331 kontenjanı tamamen doldu.

Online Kayıtlar 29 Ağustos-6 Eylül 2020 Arasında Yapılacak.

2020-YKS ile Üniversitemize yerleşen öğrenciler kayıt işlemlerini tüm programlar için; PTT şubelerinden alınacak olan e-devlet şifresi ile 29 Ağustos- 06 Eylül 2020 tarihleri arasında www.turkiye.gov.tr adresinden kayıtlarını online yaparak elektronik kayıt belgelerini alabileceklerdir. İşlemler www.turkiye.gov.tr adresindeki E-hizmetler bölümü altında yer alan 'Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı' başlığı altında açılacak olan 'Üniversite E Kayıt' seçeneği tıklayarak gerçekleştirebileceklerdir.

Online kayıt yapamayan (Liseden mezun olduğu halde E-Kayıt sisteminde mezun görünmeyenler ile askerlikle ilgili sorunu olanlar için) öğrenciler; lise diploması yada yeni tarihli mezuniyet belgesi ile 31 Ağustos- 05 Eylül 2020 tarihleri arasında yerleştikleri programa ait kayıt merkezine gelerek kayıtlarını yaptıracaklardır.