Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer PAKİŞ, Tanıtım ve Tercih Günleri kapsamında Hakkari’de görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.

24 Temmuz 2020
Hakkari Üniversitesinde düzenlenen programa Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer PAKİŞ, Genel Sekreter V. İsmail ALKAN, fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri, daire başkanları, Hakkari Üniversitesi Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü ve basın mensupları katıldı.
Toplantıda açılış konuşması yapan Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer PAKİŞ: “Hakkari Üniversitesi Rektörülüğüne atandığım 2016 yılının ağustos ayından itibaren Hakkâri, Yüksekova ve diğer ilçelerimizde 'Ülkemizin gelişmesi, Hakkari ilimizin kalkınması ve çocukların geleceği için bir şeyler yapmak istiyorum.’ diyen herkese destek verdik. Hakkari’de özelikle eğitim ve öğretim ilgili herşeyin daha iyi olması için çalışan herkes bizim paydaşımızdır.

Üniversitemizde birçok gelişme yaşanırken üzerinde özellikle durduğumuz en önemli konu lisans düzeyinde iki fakültenin kurulmasıdır. Bu iki fakülteden birincisi Sağlık Bilimleri Fakültesi diğeri ise Veterinerlik Fakültesidir. Yükseköğretim Kurulumuz Sağlık Bilimleri Fakültesi kurulması yönündeki talebimizi kabul etti. Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi; Çocuk Gelişimi, Hemşirelik, Ebelik, Beslenme ve Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon anabilim dallarıyla kuruldu. Önümüzdeki eğitim öğretim sürecinde bu fakültenin akademik kadrosunu güçlendirerek öğrencilerimizi almayı planlamaktayız. Ayrıca kadim coğrafyamızın ihtiyaçları göz önüne alınarak Üniversitemizde geçen eğitim öğretim yılında Beden Eğitimi ve Spor Bölümü, Resim İş Öğretmenliği, Bahçe Tarımı, Diyaliz, Gıda Teknolojisi, Gaz ve Tesisatı Teknolojisi programları açıldı. Bu sene İngilizce Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmalık, Harita ve Kadastro programları açıldı.

Yerel paydaşlarla yapılan bilgi alışverişi neticesinde eksik olarak görülen ve ihtiyaç duyulan lisansüstü eğitim için Üniversitemizde yapılan çalışmalar neticesinde Lisansüstü Eğitim Enstitüsü kuruldu. Enstitü bünyesinde 5 anabilim dalında eğitim verilmektedir. (Temel İslam Bilimleri, Biyoloji, Fizik, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, İngiliz Dili Eğitimi)

Çalışmalarımıza tüm gayretimizle devam ediyoruz. 2019 yılında uluslararası indeksli yayın sıralamasında Üniversitemiz, devlet Üniversiteleri arasında 48.sırada yer alırken Doğu Anadolu Bölgesinde faaliyet gösteren Devlet Üniversiteleri arasında 7. sırada yer almaktadır. Genç ve dinamik akademik kadromuzla hedefimiz, önümüzdeki yıllarda daha da üst sıralara tırmanarak Üniversitemizin hak ettiği yerlerde olmasını sağlamaktır.

Ayrıca son zamanlarda üzerinde durduğumuz bir konuya daha değinmek istiyorum. Yüksekova Meslek Yüksekokulumuzun Yüksekova’ya taşınması için gerekli girişimlerde bulunarak tahsis işlemlerini başlattık. Yurt ve eğitim-öğretim konusunda hiçbir sorun ile karşılaşmadan taşınmak istiyoruz. Bayramdan sonra durumların netleşmesini bekliyoruz.” dedi.

Program Soru cevap bölümünü ardından sona erdi.