Hakkari´de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı Düzenlendi

16 Temmuz 2020
Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer PAKİŞ, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla düzenlenen programa katıldı.
Programa; Hakkari Valisi İdris AKBIYIK, Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer PAKİŞ,  Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Muammer ALPER, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Albay Hasan PAÇALI, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet ÇINAR, Vali Yardımcıları Aziz GÖLBAŞI ve İdris KOÇ, Hakkari Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdurrahman DODURGALI, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri ÖZTÜRK, İl Emniyet Müdürü Atanur AYDIN, STK temsilcileri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Hakkari Valiliği önünde düzenlenen program, İl Müftülüğünde görevli imamların "Sela" okunmasıyla başladı. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı 15 Temmuz Belgeseli, şehit Ömer HALİSDEMİR anısına sunum ve 15 Temmuz Hakkâri gecesi sinevizyonun ardından İl Müftülüğünde görevli imamlar tarafından ilahiler seslendirildi.

Ardından Hakkâri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdurrahman DODURGALI ''Eğitim Hayatının ve Dini Hayatın Gelişmesine Engel FETÖ''  konulu bir konuşma yaptı. Hakkâri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdurrahman DODURGALI'nın yaptığı konuşmadan sonra İl Müftüsü Faruk Gürbüz şehitlerimiz için dualar okudu.

Hakkari Valisi İdris AKBIYIK, Hakkari Üniversitesi Prof. Dr. Ömer PAKİŞ, protokol üyeleri ve vatandaşlarımız gece saat 03.07’de Hacı Sait Camisinde kılınan sabah namazında bir araya gelerek şehitlerimiz için dua ettiler.

Program, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından protokol üyeleri ve vatandaşlara verilen çorba ikramı ile sona erdi.