Hakkari Üniversitesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Programı Düzenlendi

15 Temmuz 2020
Hakkari Üniversitesinde “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü” konferansı ve mevlit düzenlendi.
Hakkari Üniversitesi Rektörlüğü Konferans salonunda düzenlenen “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü” programına; Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer PAKİŞ, eşi Melike PAKİŞ Hanımefendi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdurrahman DODURGALI, Emniyet Müdür Yardımcısı Murat KALE, İl Müftüsü Faruk GÜRBÜZ, kurum amirleri ve Üniversitemiz akademik-idari personelleri katıldı.

Selanın ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda, Hakkari Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği Bölümü “15 Temmuz Zaferi” resim sergisi çalışmaları ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Ömer PAKİŞ: "Bugün burada 15 Temmuz 2016 gecesi vatanı için canını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi anmak, Demokrasiye sahip çıkmak için mücadele eden kahraman gazilerimize ve halkımıza şükranlarımızı sunmak, Cumhuriyetimize ve aydınlık yarınlarımıza sahip çıkmanın gururunu yaşamak için toplanmış bulunmaktayız. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav) şöyle buyurmuştur: “Bir kimse kendisini, dinini, namusunu ve malını korurken öldürülürse şehittir.” Şehitlik mertebesine ulaşan cesur yiğitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Hain insanlar bu aziz milletin öz evlatlarını oyuna getirmeyeceklerini, dini inanç ve itikadi düşüncenin dünya menfaati için kullanılmaması gerektiğini ve dini asla kullanamayacaklarını öğrendiler. Büyük Türk milleti,15 Temmuz gecesi tıpkı Çanakkale ve İstiklal Savaşında atalarının yaptığı gibi bu coğrafya söz konusu olduğunda içteki ve dıştaki bütün düşmanlarına karşı tek yürek olarak vatanı sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur. Vatan hainlerini hüsrana uğratan milletimiz bu uğurda canını feda etmekten çekinmeden Meclisimize, demokrasimize, Cumhuriyetimize ve aydınlık yarınlarımıza sahip çıkarak bütün Dünyaya topraklarını nasıl koruduğunu haykırmıştır." dedi.

“15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü” programı Hakkari İl Müftülüğünden görevliler tarafından okunan Mevlidin ardından sona erdi.