Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer PAKİŞ Cami Açılışına Katıldı

14 Temmuz 2020
Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer PAKİŞ, Hakkari´nin Çukurca ilçesi eski belediye başkanı Mehmet Yaşar TURAN tarafından 3 yıl önce İran´da kalp krizi geçirerek vefat eden oğlu avukat Mehmet Fatih TURAN adına yaptırdığı caminin açılışına katıldı.
Çukurca İlçesinin Cumhuriyet Mahallesi'nde 550 metrekare alana inşa edilen 500 kişi kapasiteli caminin açılışında bir konuşma yapan Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer PAKİŞ: “Çukurca, Cenab-ı Allah’ın işlediği sanatın çok net bir şekilde görüldüğü nadide ilçelerimizden bir tanesidir. Turan ailesine böyle güzel bir ilçede sanat yönüyle de öne çıkan bir camiyi, ibadethaneyi ve kültür merkezini inşa ettiği için çok teşekkür ediyorum. Değerli Çukurcalılar ilk insanoğlundan günümüze kadar bütün toplumlar bir yerde ikamet etmeye başladıklarında kendi inanışlarını ve kültürlerini çocuklarına aktarabilmek adına muhakkak ibadethaneler inşa etmişlerdir. Mekke’nin inşaatı bunun en güzel örneklerinden biridir. Çocuklarımızı, gençlerimizi buraya yönlendirmek, burada onlara ilim irfan ve kültürlerini öğretmek gerekiyor. Kıymetli arkadaşlar din ve dünya birbirini tamamlayan değerlerdir. Böyle güzel yapıların sayılarının artmasını ve bu ibadethanelerde gençlerimizin doğru yolu ve huzuru bulmasını temenni ediyorum. Bu vesile ile Turan ailesine bir kez daha teşekkür ediyoruz.”

Gerçekleştirilen açılışa; Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer PAKİŞ, İlçe Kaymakamı Murat Öztürk, Çukurca Belediye Başkanı Ensar Dündar, Hakkari eski Milletvekili Abdulmuttalip Özbek, AK Parti Hakkari İl Başkanı Emrullah Gür, Hakkari üniversitesi daire başkanları ve  çok sayıda vatandaş katıldı.