“Taşıyıcı Bölme Duvar” ve “Yeni Bir Kompozit Üretim Yöntemi ve Makinesi” Patent Başvurusu Kabul Edildi

07 Mayıs 2020
Hakkari Üniversitesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından “Taşıyıcı Bölme Duvar” ve “Yeni Bir Kompozit Üretim Yöntemi ve Makinesi” patent başvuruları kabul edildi.
Hakkari Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Mustafa DAŞKIRAN, Dr. Öğr. Üyesi Esma Gizem DAŞKIRAN ile İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa GENÇOĞLU ‘nun yaptıkları  “Taşıyıcı Bölme Duvar” diğeri ise “Yeni Bir Kompozit Üretim Yöntemi ve Makinesi” Patent Başvurusu Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından “İncelemeli Patent Belgesi” verilerek tescillendi.

Hakkari Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Mustafa DAŞKIRAN, henüz ülkemizde ve dünyada mevcut olmayan yapısal bir malzemenin ve bu malzemeyi üreten makinenin patentinin alındığını, bu buluşlarının yapıların inşasında kullanılan geleneksel malzemelere alternatif olacağını ve depreme dayanıklı yapı tasarımında inşaat endüstrisine büyük oranda katma değer verileceğini ifade etti.