Mahsur Kalan Vatandaşı HAKUT Ekibi Kurtardı

07 Mayıs 2020
Hakkari´de pancar toplamak için çıktığı kayalıklarda mahsur kalan vatandaş, Hakkari Üniversitesi Arama Kurtarma Timi tarafından 6 saat süren çalışmalar sonucu kurtarılarak AFAD ve UMKE ekiplerine teslim edildi.
Hakkari kent merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Zap Vadisi'ne pancar toplamaya giden Süleyman KURT isimli vatandaş, ayağının kayması sonucu 20 metre yükseklikten kayalığa düşerek yaralandı. Bulunduğu yerde mahsur kalan KURT, arkadaşlarının tüm çabalarına rağmen kurtarılamayınca olay yerine Hakkari Üniversitesi Arama Kurtarma Timi, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi.

Yaklaşık 6 saat süren yoğun çalışmalar sonucu mahsur kalan vatandaş Hakkari Üniversitesi Arama Kurtarma Timi tarafından bulunduğu yerden halat yardımı ile indirilerek AFAD ve UMKE ekiplerine teslim edildi. Yaralı vatandaş  tedavi edilmek üzere Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.