Hakkari Üniversitesinde Dezenfekte Çalışmaları Devam Ediyor

31 Mart 2020
Hakkari Üniversitesi’ne ait bina ve araçlarda korona virüse karşı önlemler kapsamında düzenli bir şekilde dezenfekte işlemleri devam ediyor.
Rektörümüz Prof. Dr. Ömer PAKİŞ’in talimatıyla gerçekleşen dezenfekte çalışmaları kapsamında tüm binaların temizliği ve dezenfekte işlemleri düzenli bir şekilde yapılmaktadır.

Prof. Dr. Ömer PAKİŞ, Koronavirüse karşı alınacak önlemler kapsamında dezenfekte ve temizlik çalışmalarının çok  sık aralıklarla özverili bir şekilde devam edeceğini belirtti.

Rektör Prof. Dr. Ömer PAKİŞ: “Üniversitemizde, COVİD-19 ile mücadele kapsamında tüm öğrencilerimizin ve personellerimizin her türlü iletişim kanalını kullanarak bilgilendirilmesine devam ediyoruz. Mücadele kapsamında çalışma şartları ile ilgili alınan yeni kararları, aynı titizlikte personel ve öğrencilerimizle paylaşıyoruz.

Küresel bir sıkıntı olan covıd-19, 11 Mart 2020 tarihi itibariyle ülkemizde de görülmeye başlanmıştır. Bu kapsamda virüsle etkin mücadele edebilmek ve gerekli önleyici tedbirleri almak adına başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ve tüm resmi kurumlarımız gereken çalışmalara pek çok ülkeden önce başlamış, bu vesileyle ülkemiz korona virüs pandemisine dünya ülkelerine göre daha geç bir zamanda maruz kalmıştır. Bugünlerde etkisini iyice hissettiren korona virüs pandemisine karşı Sağlık Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurulu tarafından bazı tedbirler alınmasına karar verilmiştir. Sağlık Bakanlığımız, iki nokta üzerinde önemle durmaktadır. Bunlardan birincisi kişisel hijyen konusudur. İkincisi ve en önemlisi ise salgının artmaması için evde kalınması gerektiğidir. Bu doğrultuda Üniversitelerde örgün eğitime ara verilmiş ve personellere esnek çalışma olanakları sunulmuştur. Dünyayı saran covıd-19 virüsüne karşı kendinizi ve sevdiklerinizi korumak için evde kalmanız hayati önem taşımaktadır. Hiçbir virüs alacağınız tedbirlerden güçlü değildir.

Pandeminin hızla yayıldığı bu süreçte Üniversitemizde, Sağlık Bakanlığımızın önerilerine uyularak her türlü önlem alınmaktadır. Üniversitemizdeki bütün birimler düzenli bir şekilde dezenfekte edilmektedir. Akademisyenlerimiz ve idari personellerimiz için kolonya, dezenfekte amacıyla el ve yüz antiseptikleri temin edilmektedir. Personellerimizin mesai saatleri indirilerip şehir dışında olan personellerimizin ise evden online olarak iş ve işlemlerini yapmaları sağlanmıştır. Amacımız bu zorlu süreçten olabildiğince hızlı bir şekilde kurtulmak ve salgından korunmaktır.

İnşallah bu süreci Sağlık Bakanlığımızın ve devlet büyüklerimizin önerilerine uyarak hep beraber sağlıklı bir şekilde atlatacağız.”