İstiklal Marşı´nın Kabulünün 99. Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Düzenlendi

13 Mart 2020
Hakkari Üniversitesi tarafından “İstiklal Marşı´nın Kabulünün 99. Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma” konferansı gerçekleştirildi.
Hakkari Üniversitesi Rektörlüğü Konferans Salonunda yapılan programa; Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer PAKİŞ, daire başkanları, akademik ve idari personeller katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan konferansta Hakkari Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi İlyas SUVAĞCİ, İstiklâl Marşı’nın hangi siyasi ve sosyal şartlarda yazıldığı ve toplumumuz tarafından neden benimsendiği,  TBMM’de kabul edilmesi ve bestelenmesi ile genç kuşaklara bunun anlatılması konularını ele aldı.

Program, Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un hayatının anlatıldığı sinevizyon gösteriminin izlenmesi ile sona erdi.