Hakkari’de İstiklal Marşı´nın Kabulü ve Mehmet Âkif ERSOY´u Anma Günü Programı Düzenlendi

12 Mart 2020
Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer PAKİŞ, 12 Mart İstiklâl Marşı´nın Kabulü ve vatan şairimiz Mehmet Âkif ERSOY´u Anma Günü programına katıldı.
Şehit Selahattin İlk/Ortaokulu öğretmenlerince Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Hakkari Valisi/Belediye Başkan V. İdris AKBIYIK, Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer PAKİŞ, Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Albay Hamdi Ünal AKMEŞE, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet ÇINAR, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Aldulkadir UNGAN, Vali Yardımcısı Mustafa DURUK, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri ÖZTÜRK, İl Emniyet Müdürü Atanur AYDIN, kurum müdürleri, STK Temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda,  günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların ardından öğretmenler tarafından  Mehmet Âkif Ersoy'un hayatının anlatıldığı tiyatro gösterisi sergilendi.

Anma programı, hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.