Hakkari Üniversitesinde TÜBİTAK Araştırma Proje Yarışmaları Eğitim Toplantıları Yapıldı

05 Mart 2020
Hakkari Üniversitesi öğrencileri için "TÜBİTAK - 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları" başvuruları ile ilgili bilgilendirme toplantıları yapıldı.
Hakkari Üniversitesi Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Vekili Dr. Öğr. Üyesi Hasan AĞIL tarafından 2-5 Mart 2020 tarihleri arasında yapılan bilgilendirme toplantılarına Hakkari Üniversitesi öğrencileri katıldı.

Üniversite öğrencileri arasında araştırma ve proje kültürünün yaygınlaştırılmasının amaçlandığı ve TÜBİTAK tarafından sekizinci kez gerçekleştirilecek olan "2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları" toplantılarına yaklaşık 600 öğrenci katıldı.

Türkiye’deki üniversite öğrencilerinin sayısının artması ile öğrencilerin mezun olduktan sonra zorlu bir rekabete gireceklerine değinen ve bu tip proje yarışmalarının büyük önem taşıdığının altını çizen Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Vekili Dr. Öğr. Üyesi Hasan AĞIL: “Öğrencilerimizin mezun olduktan sonra özgeçmişlerine ekstra veriler koyması öğrencilerimiz için faydalı olacaktır. Ayrıca öğrencilerimizin özellikle Erasmus  gibi değişim programlarından faydalanabilmesi için teşvik edilmesi gerekiyor; bu deneyimlerle mezun olmaları öğrencilerimizin geleceği açısından büyük önem taşımaktadır.” dedi.

Gerçekleştirilen toplantılarda Hakkari Üniversitesi öğrencilerine yarışma projesine başvuru koşulları, başvuru süreci, hangi alanlarda başvuru yapabilecekleri, değerlendirme aşamaları ve ödüller hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.

Toplantılar, soru-cevap bölümü ile sona erdi.