Hakkâri Üniversitesinde Arama Kurtarma (HÜAKUT) Birimi Kuruldu

28 Şubat 2020
HÜAKUT’un ilk toplantısı Hakkâri Üniversitesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Hakkâri Üniversitesi akademik ve idari personellerinden oluşan HÜAKUT üyeleri ile tanışma ve birim tanıtım toplantısı yapıldı.
Yapılan toplantıya Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer PAKİŞ, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup ÇİÇEK, Hakkâri Üniversitesi Genel Sekreteri Yusuf ERSALI, AFAD MÜDÜRÜ Resul KARADENİZ, Daire Başkanları ve HÜAKUT üyeleri katıldı.

Yaşadığımız coğrafyada doğal afetlere karşı hazırlıklı olmamız gerektiğine değinen Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer PAKİŞ : “Birinci derecede deprem bölgesi olan Hakkârimizde, biz kurumlara çok büyük görevler düşmektedir. Bu konuda bir öncülük yaparak çalışmalar başlatıp Hakkâri Üniversitesinde Arama Kurtarma (HÜAKUT) birimimizi kurduk. Olası bir afet durumunda çalışma arkadaşlarımızın özverili olarak çalışacaklarından şüphem yoktur. Hakkâri Üniversitesi Arama Kurtarma (HÜAKUT) birimimizin Üniversitemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Toplantıya konuşmacı olarak katılan AFAD Müdürü Resul KARADENİZ, AKUT’un misyonuna ve vizyonuna değindikten sonra doğal afetlerde bilinçli olmanın ve ilk müdahalelerin önemini anlattı.

Toplantı, HÜAKUT koordinatörü Hacı TANSU’nun Hakkâri Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı, Afet Acil Arama Kurtarma Koordinatörlüğü bünyesinde kurulan HÜAKUT hakkında bilgiler vermesiyle sona erdi.