Rektörümüz, OKÜ´de Düzenlenen 6. Rektörler Buluşmasına Katıldı

29 Ocak 2020
Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer PAKİŞ, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ev sahipliğinde 24-26 Ocak 2020 tarihleri arasında gerçekleşen 6. Rektörler Buluşması ve “Doğu Akdeniz ve Enerji Stratejileri” konulu konferansına katıldı.
6. Rektörler Buluşması ve “Doğu Akdeniz ve Enerji Stratejileri” konulu konferansına, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat TÜRK başta olmak üzere Rektörümüz Prof. Dr. Ömer PAKİŞ, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet TÜMAY, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet BİBER, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami ÖZGÜL, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye TUNÇSİPER, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip YARDIM, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin TİLKİ, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet AKGÜL, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Doğan KARACOŞKUN, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk KORKMAZYÜREK, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim GÜNEY ve Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali GÜR katıldı.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat TÜRK, 6. Rektörler Buluşması kapsamında konuk olarak gelen Rektörlerle Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Karacaoğlan Yerleşkesini dolaşarak üniversite ve yerleşke hakkında bilgiler verdi. Ardından Rektörümüz Prof. Dr. Ömer PAKİŞ ve konuk rektörler, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi tarafından düzenlenen “Doğu Akdeniz ve Enerji Stratejileri” konulu konferansına katıldılar. Konferans sonunda konuk Rektörlere, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat TÜRK tarafından 'Dede Korkut' heykeli takdim edildi.

Konferansın ardından ev sahibi Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü ve konuk Rektörler, Osmaniye Valisi Ömer Faruk COŞKUN ile Osmaniye Belediye Başkanı Kadir KARA’yı ziyaret ederek Osmaniye Kent Müzesi'ni gezdiler.

6. Rektörler Buluşması kapsamında, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi konuk Rektörler için iki gün sürecek gezi programı düzenledi. Gezi programı kapsamında; Düziçi Meslek Yüksekokulu, Düziçi Harun Reşit Kalesi, Aslantaş Gençlik Kampı, Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesi, Kadirli Ala Cami ve Flaviopolis Şehri ile Hatay ili İskenderun sahil yürüyüşü ve Dörtyol Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi gezildi.