Hakkari Girişimci Kadınlarını Yetiştiriyor Projesi Kapanış Töreni

22 Ocak 2020
Hakkari Üniversitesi tarafından hayata geçirilen "Hakkari Girişimci Kadınlarını Yetiştiriyor" projesinin kapanış ve sertifika töreni gerçekleştirildi.
Hakkari Üniversitesi tarafından hayata geçirilen ve 77 kadın girişimcinin eğitim aldığı; Hakkari Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası, Hakkari Barosu, Hakkari Kadın Girişimciler Derneği, Hakkari Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, KOSGEB Hakkari Müdürlüğü, KAMER Vakfı Hakkari Şubesi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Hakkari Yatırım Destek Ofisi, Hakkari İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Türkiye-İsviçre Büyükelçiliği işbirliği ile yapılan "Hakkari Girişimci Kadınlarını Yetiştiriyor" projesinin kapanış töreni yapıldı.

Hakkari Üniversitesi Rektörlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen törene; Hakkari Valisi İdris AKBIYIK, eşi Sevim AKBIYIK Hanımefendi, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer PAKİŞ, eşi Melike PAKİŞ Hanımefendi, İl Jandarma Komutanı Vekili Jandarma Albay Süreyya DOĞAN, HATSO Başkanı Servet TAŞ, akademisyenler, proje ortakları, dernek başkanları ve projede eğitim alan girişimci kadınlar katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer PAKİŞ: "Hakkâri Girişimci Kadınlarını Yetiştiriyor Projesi", Üniversitemiz ve paydaş kurumlar tarafından büyük emekler verilerek ortaya konmuştur. Bu anlamda projeye destek veren tüm kurumlara, projede emeği geçen herkese ve özellikle katılımcı kadın kardeşlerimize eğitim veren öğretim elemanlarımıza, Sürekli Eğitim Merkezi Müdürümüze ve çalışanlarımıza çok teşekkür ederim. Bu coğrafyanın bu tür projelere ihtiyacı var. Cenabı Allah her bölgeye olduğu gibi bu bölgeye de has güzellik vermiştir. Yeter ki biz onları ortaya çıkarıp projeler üretebilelim. Hakkârimizin sosyo-kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesine, sosyolojisine, coğrafyasına ve istihdamına katkı sağlaması adına oldukça önemli bir yere sahip olan bu proje kapsamında, katılımcılarımızın aldıkları meslek uzmanlığı sertifikası bütün Türkiye’de geçerliliğe sahip olacaktır." dedi.

Programda konuşma yapan Hakkari Valisi İdris AKBIYIK: "'Hakkari Girişimci Kadınlarını Yetiştiriyor' projesini hazırlayan koordinatör hocamıza, destek veren bütün kurumlarımıza teşekkür ediyor;  katılan tüm hanımefendileri tebrik ediyorum. Biz geçtiğimiz yıl Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın başkanlığını yaptık. Hakkari’nin en yüksek proje karşılığını alabilmesi için de büyük çaba gösterdik. İlk işimiz valilik bünyesinde bir proje ofisi kurmak oldu. Bu proje ofisi, tüm kurum, kuruluşlar ve tabiki Hakkari için  önemli bir değer olan Üniversitemizle iş birliği yaparak ilimizin ekonomik, sosyal, kültürel ve turizm anlamında gelişmesi-kalkınması için projeler hazırlamaya başladı ve şuanda da bunun meyvelerini almaya başladık. Türkiye, son yıllarda ciddi gelişmeler gösteriyor. Biz de nüfusun yarısını oluşturan kadınlarımızı hayatın her alanına sokmak zorundayız." dedi.

Programda proje ile ilgili bilgi veren Proje Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Firdevs SAĞLAM ise: "Ülkemizde bulunan illerin ekonomik, sosyal ve kültürel yapılarına baktığımızda Hakkari ilinin bu konularda birçok bakımdan geride olduğu bilinmektedir. “Hakkari Girişimci Kadınlarını Yetiştiriyor Projesi” ile Hakkari ilinde yasayan kadın girişimcileri desteklemek, girişimciliği arttırmak, çalışmak isteyen kadınlara ihtiyaç duyulan eğitimleri vermek ve kadınların kendi projelerini geliştirip iş sahibi olmaları hedeflenmiştir. Bu hedefler doğrultusunda kadınların toplumdaki statülerini iyi yönde arttırmak, Hakkari’de var olan ve ticarete dönüştürülmesi gereken ürünlerin tespit edilip değerlendirilmesi ve ülke ekonomisine katkı sağlanması, Hakkari ilinde yeni iş sahaları açılması ile istihdam artışının sağlanması da diğer amaçlar arasında yer almaktadır." dedi.

Program girişimci kadın katılımcılara sertifikalarının verilmesinin ardından kep atma töreni ve kokteyl ile sona erdi.