Hakkari Üniversitesinde "Nitel Araştırma Eğitimi" Verildi

13 Ocak 2020
Hakkari Üniversitesi Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) işbirliğiyle Hakkari Üniversitesinde "Nitel Araştırma Eğitimi" düzenlendi.
Hakkari Üniversitesi akademik personellerine yönelik 9 – 13 Ocak 2020 tarihleri arasında Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen eğitim, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Arif BAKLA tarafından verildi.

5 gün süren eğitimde katılımcılara nitel yöntem araştırmalarına giriş,  nitel yöntem araştırmalarında problemin tanımlanması, amaç ve araştırma sorularının yazılması, nitel yöntem araştırmalarında verilerin toplanması, nitel yöntem araştırmalarında verilerin analizi ve raporlaştırılması konuları hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.

Eğitim, yapılan sözlü ve yazılı değerlendirmenin ardından sona erdi.