Hakkari Üniversitesinde “Kadın ve Toplum Seminerleri IV” Düzenlendi

20 Aralık 2019
Hakkari Üniversitesi bünyesinde bulunan Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından Kadın ve Toplum Seminerlerinin bu yıl dördüncüsü düzenlendi.
Hakkari Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Çağla Pınar TUNCER’in koordinatörlüğünde Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen “Medyada Kadına Yönelik Şiddet” konulu seminere; Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer PAKİŞ, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup ÇİÇEK, daire başkanları, KAMER Vakfı Şube Başkanı Zozan SELİMOĞLU, TOBB Hakkâri Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevda KESKİN, Hakkari Üniversitesi akademik ve idari personelleri ile öğrenciler katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer PAKİŞ: "Kadın ve şiddet kelimelerinin hiçbir zaman bir arada kullanılmaması gerektiğine inanıyorum. Kadının bulunduğu yerde, kadın elinin değdiği her şeyde huzur ve bereket vardır. Varlık alemindeki bütün canlılar birbirini tamamlama birbiriyle uyumlu bir şekilde çalışma ve hareket etme mantığı üzerine kuruludur. Ama maalesef genç nesil toprakla haşir neşir olmadan büyüyor. Yani ayakları yere basmadan büyüyor, yetişiyor. Mutlu toplum, mutlu aile, mutlu şehir ve mutlu devlet eski tabir ile Medinetü'l-Fazıla bu şekilde kurulabilir.  Kadın varsa erkek vardır; erkek varsa kadın vardır ve ikisi beraber hayatı tamamlıyor, bölüşüyor ve bundan da bereket doğuyor." dedi.

Seminere konuşmacı olarak katılan Ankara Hacı Bayramı Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülcan SEÇKİN “Kadına Yönelik Şiddet ve Erkeklik”, İstanbul Arel Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin ÇELİK “Kitle İletişim Araçları Kapsamında Dil ve Şiddet”, İstanbul Arel Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Hasan GÜRKAN "Son Dönem Türk Sinemasında Türk Kdın Yönetmenlerin Filmlerinde Kadın Temsili" ve İletişim Uzmanı Ramazan ÖZDEN, “Kadına Yönelik Şiddet Konulu Kamu Spotları Üzerine Bir Söylem Analizi” konuları hakkında detaylı bilgiler paylaştılar.

Seminer soru- cevap bölümü ve sertifikaların takdim edilmesi ile sona erdi.