Hakkari Üniversitesinde Temel İlk Yardım Eğitimi Verildi

18 Aralık 2019
Hakkari Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından akademik ve idari personellere "Temel İlk Yardım Eğitimi" verildi.
Hakkari Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda verilen eğitime fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri, akademisyenler ve idari personeller katıldı.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Kamber SÜMER ve Öğr. Gör. İsmail DENİZ tarafından verilen eğitimde, genel ilkyardım, temel yaşam desteği, kanamalar, yaralanmalar, yanık, sıcak çarpması ve donuklar, kırık, çıkık ve burkulmalar, bilinç bozuklukları, zehirlenmeler, hayvan ısırmaları, boğaza yabancı cisim kaçması ve boğulmalarda yapılacak ilkyardım ile hasta ve yaralıyı taşıma teknikleri gibi konular teorik ve uygulamalı olarak ayrıntılı bir şekilde anlatıldı.

Eğitimde, karşılaşın bir kaza ya da tehlike oluşturan durumlarda olay yerine sağlık ekipleri gelinceye kadar, eldeki imkânlarla yapılan uygulamaların hayat kurtaracağını, bir kaza anında ilk yardımda yapılması gerekenlerin büyük önem arz ettiği yanlış müdahalenin ise kişiye zarar verilebileceği vurgulandı.