Hakkari Üniversitesinde Fidan Dikme Şenliği Düzenlendi

20 Kasım 2019
Hakkari Üniversitesi Yeşil Alan Müdürlüğü Koordinatörlüğünde Zeynel Bey Kampüs alanında fidan dikme şenliği düzenlendi.
Hakkari Üniversitesi Zeynel Bey Yerleşkesinde gerçekleştirilen şenliğe; Rektör Prof. Dr. Ömer PAKİŞ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan BADA, Genel Sekreter Dr. Öğretim Üyesi Yusuf ERSALI, fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri, daire başkanları, akademik ve idari personeller ile öğrenciler katıldı.

1500 fidanın dikildiği kampüs alanında öğrencilerle fidan diken Rektör Prof. Dr. Ömer PAKİŞ, gelecek nesillere daha yeşil alanlar bırakmak için herkesin bir dikili ağacının olması gerektiğini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Ömer PAKİŞ: "Kainat öyle güzel bir düzene sahip ki her şey zamanında ve doğasıyla güzel. İnsanoğlu da bu güzelliklerden istifade ediyor. Kendi geleceğimiz için, çocuklarımızın, torunlarımızın bizden sonraki nesillerin bu varlık aleminde rahat yaşayabilmeleri adına toprakla, suyla ve bütün canlılarla barışık olmamız gerekiyor. Toprağı, suyu, bitkileri ve ağaçları sevmeliyiz. Eninde sonunda bir gün o toprakla buluşacağımızı düşünerek bu toprakla dost olmamız ve bu kültürü gelecek nesillere de aktarmamız gerekiyor. Aşık Veysel’in de vurguladığı gibi toprakla kavga eden hiçbir toplumun muvaffak olma şansı yok." dedi.