Hakkâri Üniversitesi Rektörü PAKİŞ, Basın Temsilcileri ile Kahvaltıda Bir Araya Geldi

14 Kasım 2019
Hakkâri’nin kültürel değerlerine ve tarihi yapılarına büyük önem veren Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer PAKİŞ, Hakkâri’de görev yapan ulusal ve yerel medya temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi.
Hakkâri Üniversitesi Rektörlük binası yemek salonunda düzenlenen kahvaltıya; Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer PAKİŞ, Eşi Melike PAKİŞ hanımefendi, Genel Sekreter Dr. Öğretim Üyesi Yusuf ERSALI, fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri, daire başkanları ve şehir ile üniversite arasında köprü olan yerel basın mensupları katıldı.

Kahvaltının ardından basın mensuplarına bilgi veren Rektör PAKİŞ: "Üniversitelerin kuruluşları hem sancılı hem de uzun sürüyor, bunu kabul etmek gerekiyor. Eğitim-öğretim faaliyetleri ile ilgilenen Üniversitelerin işi tamamen bilgi üretmektir. Devletimizin de bizlere yüklediği temel mevzuat budur ve bizler de bunu yapmaya çalışıyoruz. Yani üniversiteler bilgi üretecek ve ürettiği bilgi üzerinden bulunduğu bölgeye, şehire ve dünyaya katkı sunacak. Bizim de temel hedefimiz bize ahlaki olarak biçilen rol hem de devletimizin kural ve mevzuatların bize yüklediği görev budur.

Hakkari Üniversitesi olarak hedeflerimizi belirledik ve bu hedeflere doğru adımlar atıyoruz. O hedeflere ulaşılabilme konusunda bütün enerjimizi ve gücümüzü arkadaşlarımızla kullanarak o hedeflere ulaşmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda şehrimizi güzelleştirme adına hem kurumumuzda hem de çevremizde aidiyet duygusu oluşturarak şehrimiz ile ilgili sosyal sorumluluk projeleri de hazırlamaya devam ediyoruz.

Meydan Medresesi ile ilgili projelerimiz devam ediyor. Medreseyi önemli bir noktaya getirdiğimizi düşünüyorum. Medresemizde kent müzesi ve şehir müzesi ile ilgili adımlarımızı attık. Hedefimiz, ilimizle ilgili tarihi  ve kültürel anlamda var olan bütün unsurları müzemizde sergileyecek duruma getirmektir. Biyoçeşitliliği fazla olan ilimizdeki bitki ve canlı türlerine de burada yer vereceğiz.

Üniversitemizin başka yere taşınması gibi algıları çoğunlukla yıkmış olduğumuzu düşünüyorum. Hakkari Üniversitesini kendi ayakları üzerinde durabilen, ön lisans, lisans ve lisansüstü programları olan, hem yurtiçinden hem de yurtdışından öğrencileri olan bir üniversite konumuna getirdik. Şuan Hakkari’de Afrika, Uzakdoğu, Orta Asya ve Ortadoğu’dan hamdolsun öğrencilerimiz var ve biz bu sene bunu başardık. Öğrenci sayımızı da istediğimiz kadar arttırabiliriz ama çok acele de etmiyoruz. Bu sene epeyce yurt konusunda zorlandık. Ama Zeynel Bey yerleşkemizde 1500 kişilik bir yurdun kış sezonunda KYK tarafından ihalesi yapılacak. Hakkâri’mizin yurt sıkıntısını giderme konusunda gereken görüşmeleri yapmaya devam ediyoruz.  Yaptığımız her şey Hakkari için. Büyüklerimizin dediği gibi bu dağların suyundan içen biri olarak bu bölge ile ilgili niyetimiz hayırdır, inşallah niyetimiz hayır olunca akıbetimizin de hayır olacağını düşünüyorum." dedi.