"Geleceğe Nefes" Kampanyası İle Fidanlar Toprakla Buluştu

11 Kasım 2019
Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer PAKİŞ, Üniversite personelleri ve öğrencileriyle "11 Milyon Ağaç, Bugün Fidan Yarın Nefes" projesi kapsamında fidan dikimi yaptı.
Orman yangınları ile kaybedilen alanları yeniden kazanmak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir vatan bırakmak, gençlere çevre bilinci, ağaç sevgisini aşılamak için Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü'nün koordinesinde Türkiye’de eş zamanlı olarak gerçekleşen "Geleceğe Nefes" kampanyası kapsamında Hakkari'nin Berçelan Mahallesi'ndeki Vatan Tepesinde fidan dikimi yapıldı.

İl genelinde 50 bin fidanın dikildiği kampanyada Hakkari Üniversitesinden de yoğun bir katılım oldu.

Dikim alanında bir konuşma yapan Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer PAKİŞ: "Şu an doğada toprakla, ağaçla, taşla başbaşayız. Doğada cemadat var, nebatat ve bir de hayvanat var. Herşey aslında kendine göre bir canlılık özelliği taşıyor. “Geleceğe Nefes” kampanyası kapsamında burada dikeceğimiz fidanları gelecek kuşaklara yeşil bir dünya bırakmak amacıyla dikiyoruz. Bu fidanlar birkaç aylık bebek gibi bundan dolayı nazikçe dualar ile toprakla buluşturacağız." dedi.

Gerçekleştirilen fidan dikimine Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer PAKİŞ, Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Yusuf ERSALI, daire başkanları, akademik ve idari personeller ile öğrenciler katıldı.