Hakkari’de 10 Kasım Atatürk´ü Anma Töreni Yapıldı

10 Kasım 2019
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 81. yılında Hakkâri’de düzenlenen törenle anıldı.

10 Kasım Ulu Önder Atatürk´ü Anma Töreni;  Vali-Belediye Başkan Vekili İdris AKBIYIK, Garnizon Komutan vekili Piyade Albay Gürcan SEZENGÖZ tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen anma programı; saygı duruşu ve İstiklal Marşı, günün anlam ve önemini belirten konuşma, sinevizyon gösterisi, şiir, zeybek gösterisi , öğretmenlerden oluşan koronun Atatürk’ün en sevdiği şarkıları seslendirmesinin ardından sona erdi.

Tören ve anma programına; Vali-Belediye Başkan V.  İdris AKBIYIK, Hakkari Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan BADA,Hakkari Üniversitesi Genel Sekreteri  Dr. Öğr. Üyesi Yusuf ERSALI,Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Gürcan SEZENGÖZ, Cumhuriyet Başsavcısı  İsmet ÇINAR, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Abdulkadir UNGAN, Vali Yardımcıları İdris KOÇ, Aziz GÖLBAŞI ve Mustafa DURUK, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri ÖZTÜRK, İl Emniyet Müdürü Atanur AYDIN, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal GÜR, kurum amirleri, öğretmen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.