"Hakkari Girişimci Kadınlarını Yetiştiriyor" Projesi Tanıtım Toplantıları Yapıldı

14 Ekim 2019
Hakkari Üniversitesi tarafından hayata geçirilen "Hakkari Girişimci Kadınlarını Yetiştiriyor" projesinin tanıtım toplantıları gerçekleştirildi.
Hakkari Üniversitesi tarafından hayata geçirilen ve Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer PAKİŞ'in destekleyerek yakından ilgilendiği,  Hakkari Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası, Hakkari Barosu, Hakkari Kadın Girişimciler Derneği, Hakkari Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, KOSGEB Hakkari Müdürlüğü, KAMER Vakfi Hakkari Şubesi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Hakkari Yatırım Destek Ofisi, Hakkari İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ve Türkiye İsviçre Büyükelçiliği destekleri ile yapılan "Hakkari Girişimci Kadınlarını Yetiştiriyor" projesi Hakkari merkez, Yüksekova ve Çukurca ilçelerinde gerçekleştirilen tanıtım toplantıları ile projenin amacı ve verilecek eğitimler hakkında bilgiler verildi.
Hakkari Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen toplantıya Hakkari Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan BADA, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet TAŞ, kurum müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilci ve üyeleri,  akademisyenler, proje ortakları, dernek başkanları ve çok sayıda girişimci kadın katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Hakkari Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan BADA, projenin bölgedeki girişimci ve iş hayatına atılmak isteyen kadınlara faydalı olacağını belirterek kadınların neler yapabileceğini sorgulaması ve kendilerini keşfedip ona göre hareket etmesi gerektiğine vurguladı.

Proje Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Firdevs SAĞLAM, gerçekleştirilen toplantılarda projenin içeriği ve amacı ile ilgili sunum yaparak katılımcılara bilgi verdi.

Proje kapsamında Hakkari ilindeki kadın girişimcileri desteklemek, girişimciliği arttırmak, girişimci kadınlar ve iş hayatına atılmak isteyen kadınlara ihtiyaç duydukları eğitimleri vermek, boşanmış, şiddete uğrayan, ekonomik geliri olmayan ya da geliri düşük olan kadınlara iş sahası açmak, kendi projelerini geliştirip iş sahibi olmalarını sağlamak, ilde yaşayan kadınların toplumdaki statülerini iyi yönde arttırmak, iş hayatına atılmak isteyen kadınlara projelerini gerçekleştirmelerinde yardımcı olmak, var olan ve ticarete dönüştürülmesi gereken ürünlerin tespit edilip değerlendirilmesi, ülke ekonomisine katkı sağlanması ve yeni iş sahaları açmak, istihdam artışının sağlanmasına katkıda bulunmak ve bu doğrultuda iş hayatındaki konumunun belirlenmesi varsa sorunların tespit edilmesi ve bu doğrultuda iyileştirilmelerin yapılması amaçlanmaktadır.