Prof. Dr. Fuat SEZGİN Yılı Konferansı Düzenlendi

04 Ekim 2019
Hakkari Üniversitesi tarafından “2019 Prof. Dr. Fuat SEZGİN Yılı” kapsamında konferans düzenlendi.
Hakkari Üniversitesi Rektörlüğünde düzenlenen ve Prof. Dr. İhsan Süreyya SIRMA, Prof. Dr. Cemalletin ERDEMCİ, Prof. Dr. Gassan MORTADA ve Doç. Dr. Fadıl AYAĞAN’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta "Fuat Sezgin Kimdir, nasıl Fuat Sezgin olmuştur, İslam düşüncesinin gelişim sürecinde Fuat Sezgin, Doğu ve Batı’da Fuat Sezgin ve İslam medeniyetinin yeniden keşfinde Fuat Sezgin’nin katılımları" gibi konular ele alındı.

Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer PAKİŞ: "2018 yılı Eylül ayında Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle 2019 yılı "Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı" olarak ilan edilerek İslam Tarihi üzerine araştırmalar yapan, önemli bilim adamlarından biri olan Prof. Dr. Fuat Sezgin’in farklı etkinliklerle anılması ve İslam tarihine katkılarının ortaya konulması sağlandı. İslam medeniyeti tarihinin başlangıcından itibaren gelişmiş naklî ve aklî bilimlere ait literatürü konu edinen Geschichte des arabischen Schrifttums (GAS) adlı eseri başta olmak üzere ortaya koyduğu paha biçilmez çalışmalarla Prof. Dr. Fuat Sezgin, İslam bilimleri tarihindeki pek çok yaygın kabulü değiştirecek sonuçlara ulaşarak geriye önemli bir ilmî miras bırakmıştır."

Gerçekleştirilen konferansa Hakkari Valisi İdris AKBIYIK, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer PAKİŞ, kurum amirleri, akademisyenler ve Hakkari Üniversitesi öğrencileri katıldı.