Hakkâri Üniversitesi 2019-2020 Akademik Yılı Açılış Töreni

25 Eylül 2019
Hakkari Üniversitesi’nde "2019-2020 Akademik Yılı Açılış Töreni" gerçekleştirildi.
Hakkâri Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen akademik açılış programına Hakkari Valisi İdris AKBIYIK, Hakkari Üniversitesi Rektörü Pof. Dr. Ömer PAKİŞ, Hakkâri Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Albay Hamdi Ünal AKMEŞE, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet ÇINAR, Baro Başkanı Av. Zeydin KAYA, Hakkâri Üniversitesi akademisyenleri ile idari personelleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende açılış konuşmasını yapan Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer PAKİŞ, 2019-2020 eğitim-öğretim yılının başta Hakkari Üniversitesi öğrencileri olmak üzere öğretim elemanları, Hakkari ili ve ülke için hayırlı uğurlu olmasını diledi.

İnsanoğlunun doğumundan itibaren ciddi bir eğitime tabi tutulduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Ömer PAKİŞ: "Üniversiteler bilgi üreten yerlerdir ama bu ürettikleri bilgiyi de bir şekilde toplumla paylaşabilmeleri gerekmektedir. Biz Hakkâri Üniversitesi olarak hem Hakkâri’de hem de ülkemizde eğitim ve öğretim ile ilgili bilgi üretmeye dolayısıyla kalifiye insan sayısını artırmaya yönelik bir konumdayız ve devletimizin bize yüklediği görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Birkaç yıl önce Hakkâri’de lisansüstü program açılabilir mi diye endişe ederken şuanda 5 civarında lisansüstü programımız var. 2019- 2020 Eğitim- Öğretim yılında lisansüstü programlarımızın sayısını 10’a doğru yükseltmeyi hedefliyoruz. 2019- 2020 Eğitim – Öğretim yılımızın hayırlı ve verimli olmasını diliyorum." dedi.

Törende üniversitelerin kentin gelişmesi ve kalkınması anlamında önemli bir yeri olduğunu belirten Hakkâri Valisi İdris AKBIYIK: “Üniversitemiz kentte, örnek olacak önemli çalışmalar yapıyor. Biz de valilik olarak Rektör hocamızla birlikte valiliğimizin ve kişisel imkânlarımızın tamamını kullanmaya ve yürütülen işlerin de takipçisi olmaya çalışıyoruz. Hakkâri’ye geldiğimiz günden beri birinci meselemiz eğitim ve kitap diyoruz. Eskiden bilgiye ulaşmak zordu ama şimdi herkes istediği bilgiye kolaylıkla ulaşabiliyor. Bunu iyi değerlendirmek lazım." dedi.

Hakkâri Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ekrem Yaşar AKÇAY’ın sunduğu açılış dersinin ardından program, Hakkâri Üniversitesi tarafından düzenlenen “Bir Tutam Hakkâri” sergisinin gezilmesi ile sona erdi.