Hakkâri’de “Siber Güvenlik Temel Seviye Eğitimi” verildi

25 Temmuz 2019
Üniversitemiz işbirliği ile Hakkâri Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü ve İl Proje Koordinasyon Müdürü Öğretim Görevlisi Murat Koca’nın hazırlayıp yürüttüğü ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Siber Güvenlik Temel Seviye Eğitimi", kentteki çeşitli kurumlarda çalışan siber güvenlik, bilişim-bilgi işlem ve bilgisayar eğitimi veren personellere başarılı bir şekilde tamamlandı.
Ülkemizin ve özellikle kamu kurumlarının "Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı" doğrultusunda siber güvenlik alanında yetişmiş personel eksikliğinin giderilmesinin planlandığını ve alınmakta olan siber güvenlik eğitiminin, ilgili personellerin siber suçlarla mücadelede etkin rol alması açısından oldukça önem arz ettiğini ifade eden Proje Yürütücüsü Koca: “Dünya genelinde olduğu gibi Hakkâri İlimizde de siber tehditlerin ve saldırıların gün geçtikçe artış gösterdiği günümüzde, her geçen gün daha da gelişen tehditlere ve saldırılara maruz kalan organizasyonların, kurumların siber güvenlik stratejilerini hayati bir konu olarak ele almaları ve buna yönelik çözümlere her zamankinden daha çok yatırım yapmalarını gerektirmektedir. Bu sebeple ilimizde 10 farklı kurumda görev yapan siber güvenlik, bilişim, bilgi işlem personeli ve bilgisayar eğitimi veren kurumlarımızın personeline yönelik "Siber Güvenlik Temel Seviye Eğitimi" vermeye karar verdik. Eğitimlerin hayırlı olmasını diliyoruz.” ifadelerini kullandı. Ayrıca başta Valimiz Sayın İdris AKBIYIK ile Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ömer PAKİŞ'in projeye vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür etti.

Eğitim, Barikat Akademi tarafından halen Orta Doğu Teknik Üniversitesinde (ODTÜ) doktora sonrası araştırmalarına devam etmekte olan Siber Güvenlik Uzmanı Emre Sürer tarafından, Hakkari Üniversitesi Fakülte Derslikleri binasında verildi. Sürer, 5 gün boyunca süren eğitimde kamu personellerine; güncel saldırı teknikleri, siber olaylara müdahale ekibi kurulum ve yönetimi, merkezi güvenlik izleme ve olay yönetimi, DDoS saldırıları ve korunma yöntemleri hakkında uygulamalı ve pratik bilgiler verildiğini ifade etti.