Rektörümüz “Türkiye´nin Fırsat Penceresi: Türk Yükseköğretimi” Toplantısına Katıldı

18 Temmuz 2019
Rektörümüz Prof. Dr. Ömer PAKİŞ, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ’ın başkanlığında Muş Alparslan Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye’nin Fırsat Penceresi: “Türk Yükseköğretimi” adlı toplantıya katıldı.
YÖK Başkanlığı tarafından Muş Alparslan Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya; YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci GÜNDOĞAN, YÖK Başkan Danışmanı Prof. Dr. Sezer Şener KOMSUOĞLU ile Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi kapsamında seçilen ilk sekiz ve yeni seçilen sekiz üniversite rektörünün yanı sıra bölgedeki bazı üniversitelerin rektörleri de katıldı.

Toplantıya ev sahipliği yapan Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet POLAT’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmalarının ardından Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ’a, 27 Rektörün imzasını taşıyan bir teşekkür beratı hediye edildi.

Toplantıda, “dijital dönüşüm ve okuryazarlık” konuları ile YÖK’ün geleceğin meslekleri alanında yaptığı çalışmalar ve açılan yeni lisans / lisansüstü programları ve üniversitelerin bölgesel kalkınmadaki rolleri üzerinde duruldu. Yükseköğretimin dönüşümü ve geleceği hakkında önemli bilgi paylaşımlarının yapıldığı toplantıda, seçilen pilot üniversitelerin şehirler ve bölgeler için önemi vurgulandı. Seçilen ilk sekiz pilot üniversite ise şu şekilde: Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi, Munzur Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Siirt Üniversitesi ve Şırnak Üniversitesi.

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci GÜNDOĞAN’ın Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesine ilişkin yaptığı bilgilendirme konuşmasının ardından proje kapsamında yeni seçilen sekiz üniversite ile yapılan protokol imza törenine geçildi.

Toplantı sonrasında YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ başkanlığında toplantıya katılan bütün Üniversite Rektörlerinin katılımıyla “Bölge Üniversiteleri Rektörleri Toplantısı” gerçekleştirildi.