Üniversitemizde 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Programı Düzenlendi

15 Temmuz 2019
Üniversitemizde “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında düzenlenen programla 15 Temmuz Şehitleri ruhuna Mevlid-i Şerif okutuldu.
Üniversitemiz Konferans salonunda düzenlenen “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü” programına; Rektörümüz Prof. Dr. Ömer PAKİŞ, eşi Melike PAKİŞ, Vali Yardımcısı Cüneyt EPCİM, Baro Başkanı Zeydin KAYA, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erdoğan BADA, İl Müftüsü Faruk GÜRBÜZ, Genel Sekreterimiz Yusuf ERSALI, Merkez Komutanı Albay Engin KARDEŞ, Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında görevli Ulaştırma Yarbay Adem İZCİ, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Salih KAYA, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Nail VAN, kurum amirleri, Üniversitemiz idari-akademik personelleri ile vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının hazırlamış olduğu “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” video gösteriminin ardından Üniversitemiz tarafından hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Ömer PAKİŞ: “Bugün burada 15 Temmuz 2016 gecesi vatanı için canını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi anmak, Demokrasiye sahip çıkmak için mücadele eden kahraman gazilerimize ve halkımıza şükranlarımızı sunmak, Cumhuriyetimize ve aydınlık yarınlarımıza sahip çıkmanın gururunu yaşamak için toplanmış bulunmaktayız. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav) şöyle buyurmuştur: “Bir kimse kendisini, dinini, namusunu ve malını korurken öldürülürse şehittir.” Şehitlik mertebesine ulaşan cesur yiğitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Büyük Türk milleti,15 Temmuz gecesi tıpkı Çanakkale ve İstiklal Savaşında atalarının yaptığı gibi bu coğrafya söz konusu olduğunda içteki ve dıştaki bütün düşmanlarına karşı tek yürek olarak vatanı sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur. Vatan hainlerini hüsrana uğratan milletimiz bu uğurda canını feda etmekten çekinmeden Meclisimize, demokrasimize, Cumhuriyetimize ve aydınlık yarınlarımıza sahip çıkarak bütün Dünyaya topraklarını nasıl koruduğunu haykırmıştır.

Tarih, derslerle dolu oldukça önemli bir olgudur. 15 Temmuz 2016 gecesi bilinçlenmenin önemini açık bir şekilde gördük. Bugün 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutlarken geçmişten alacağımız en önemli dersin, dinimizi doğru ve sağlam kaynaklardan öğrenmemiz gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Üniversitemiz Öğretim Görevlisi Murat ALANDAĞLI’nın “Öncesi Sonrasıyla 15 Temmuz ve Yakın Tarih Algısındaki Yerine Dair Düşünceler” adlı konuşmasının ardından Hakkâri İl Müftülüğünde görevli imamlar tarafından Mevlid-i Şerif okutuldu.

“15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü” programı verilen Mevlit yemeğinin ardından sona erdi.