Rektörümüz, KMÜ´DE Düzenlenen Rektörler Toplantısına Katıldı

08 Temmuz 2019
Rektörümüz Prof. Dr. Ömer PAKİŞ, 12 Üniversite Rektörü’nün bir araya geldiği Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’ndeki “Tematik Üniversite” adlı toplantıya katıldı.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde gerçekleşen toplantıya; Rektörümüz Prof. Dr. Ömer PAKİŞ, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet BİBER, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin TİLKİ, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın DURMUŞ,  Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip YARDIM, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim ZEYBEK, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye TUNÇSİPER, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan KARACOŞKUN, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat TÜRK, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan KARAKAYA ile Uluslararası Rumi Medeniyetler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bilal KUŞPINAR katıldı.

İlk olarak 04 Temmuz’da akşam yemeğinde bir araya gelen heyet, 05 Temmuz’da Taşkale, Manazan ve İncesu Mağaralarına gezi düzenledi. Öğle yemeğini üniversitede yiyen heyet, Üniversite Camiinde kılınan Cuma namazının ardından KMÜ Senato Odası’nda düzenlenen toplantıda bir araya geldiler.

Ana konusunun “Tematik Üniversite” olarak belirlendiği toplantıda; Uluslararası Rumi Medeniyetler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bilal KUŞPINAR ‘Mevlana’nın Felsefesi’ , Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ise  ‘Bölgesel Kalkınma ve İhtisaslaşma Projeleri’ konulu sunumlar gerçekleştirdi.

Gerçekleşen toplantının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Ömer PAKİŞ, 12 Üniversite Rektörü ile Karaman Valisi Fahri MERAL’i makamında ziyaret ettiler.