Hakkâri’de İlk Tıp Toplantısı Yapıldı

23 Haziran 2019
Cerrahi Günleri Derneği Bilier Cerrahi Hakkâri Toplantısı, Üniversitemiz ev sahipliğinde Hakkâri’de gerçekleştirildi.
Düzenlenen toplantıya; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ömer PAKİŞ, Türk Hepato Pankreato Bilier Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet BALIK, Cerrahi Günleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Çetin KOTAN ve farklı illerden katılan çok sayıda bilim adamının iştirakiyle Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve  İstiklal Marşı ile başlayan program, Hakkâri tanıtım filminin gösteriminin ardından toplantı açılış konuşmalarıyla devam etti.

Açılış konuşmalarında söz alan İstanbul Gaziosmanpaşa Hastanesi Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şinasi SEVMİŞ ve Bursa Uludağ Üniversitesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sadık KILIÇTURGAY, çok farklı yerlerden buraya geldiklerini ve Hakkari’de bulunmaktan çok mutlu olduklarını dile getirdiler.

Prof. Dr. Sadık KILIÇTURGAY: ''Hakkari gerçekten çok ayrıcalıklı bir yer. İki gündür bu yöredeyiz. Televizyonda izlediğiniz veya kafanızda hayal ettiğiniz şeylerin çok ötesinde bir görüntü ile karşılaştık. Dünden beri sıra dışı bir misafirperverlikle karşılandık. O yüzden de emeği geçen bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından “Laparoskopik Kolesistektomi” konusu alanında uzmanlaşmış isimler tarafından tartışıldı.

Üç oturum halinde gerçekleşen toplantı çekilen hatıra fotoğraflarıyla son buldu.