Antarktika’ya Giden Bilim İnsanları Ankara’da Toplandı

07 Mayıs 2019
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’nın, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın desteklediği ve İTÜ-PolRec Koordinatörlüğünde yürütülen İkinci Ulusal Antarktik Bilim Seferi çalışmalarına katılan Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Nuri BODUR, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank´ın da katıldığı ve iki gün süren toplantıda yerini aldı.
Antarktika Bilimsel Araştırma ve Bilim Üssü Projesi kapsamında Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen seferler ve ikili iş birlikleriyle kıtaya giden bilim insanları, proje yürütücüsü Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ev sahipliğinde toplandılar.

Bilim insanlarının beyaz kıtaya yönelik araştırmalarda bugüne kadar gerçekleştirdikleri çalışmalarını ve gelecek dönem planlarına ilişkin sunumlarını yaptığı toplantıda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: "Kutup araştırmalarıyla ilgili kendi bütçesi olan, bilimsel faaliyetleri yönetip koordine edecek bağımsız bir enstitü kurmak istiyoruz. Mevcut yapıda iyileştirmelere gitmek gerek. Bütün kurumları koordine etmek bakanlığımızın görevi. Biz bunu bağımsız bir enstitünün yapmasının doğru olduğuna inanıyoruz. Sizlerle bir araya gelerek nasıl bir yapı oluşturabiliriz bunu da konuşmak istiyoruz." dedi.