Şehit Teğmen Abdusselam ÖZATAK Sergisi Açıldı

13 Nisan 2019
Rektörümüz Prof.Dr. Ömer Pakiş, Türkiye Gazi ve Şehit Aileleri Vakfı Hakkâri Şubesi Başkanlığı ve Hakkari Gazi ve Şehit Aileleri Derneği Başkanlığı tarafından düzenlenen “33. Uluslararası Şehit ve Devlet Büyükleri Emanetleri ve Şehit Teğmen Abdusselam Özatak sergisi”ne katıldı.
Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen sergiye; Rektörümüz Prof.Dr. Ömer PAKİŞ ile eşi Melike PAKİŞ, Vali Yardımcısı Aziz GÖLBAŞI, Tugay Komutan Yardımcısı Albay Engin KARDEŞ, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Salih KAYA, İl Turizm ve Kültür Müdürü İdris AĞACANOĞLU, Şehit Aileleri Birliği Başkanı  Menderes KILIÇASLAN, Türkiye Gazi ve Şehit Aileleri Vakfı Hakkari Şubesi Başkanlığı ve Hakkari Gazi ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Abdurrahman ER, Durankaya Belediye Başkanı İsmail DEMİRCİ, Çukurca ilçesi Belediye Başkanı Ensar DÜNDAR, Şehit Er Onur YAMAN’ın babası Muhammed YAMAN, Şehit Üsteğmen Oğuz Kağan USTA’ın babası Canpolat USTA ile şehit ve gazi aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Hakkâri İl Müftülüğünde görevli Mustafa KILIÇ tarafından Kuran-ı Kerim Tilaveti okunarak dualar edildi.

Ortaöğretim öğrencisi  Esranur Er’in şehitler için okuduğu şiir duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Açılış konuşmasını yapan Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Hakkâri Şubesi Başkanlığı ve Hakkâri Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Abdurrahman ER, Şehit Teğmen Abdusselam Özatak’ın özgeçmişi hakkında bilgi verdikten sonra desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Ömer PAKİŞ’e teşekkür etti.

Plaket takdiminden sonra dualar eşliğinde açılışı yapılan  “33. Uluslararası Şehit ve Devlet Büyükleri Emanetleri ve Şehit Teğmen Abdusselam Özatak sergisi” nin gezilmesi ile program sona erdi.