Üniversitemiz Şemdinli Lise Öğrencileriyle Buluştu

13 Nisan 2019
Üniversitemiz, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde “Tanıtım ve Kariyer Günleri II” kapsamında öğrencilerle bir araya geldi.
Tanıtım ve Kariyer Günleri II Şemdinli programı, Üniversitemiz Öğretim Görevlisi Cumhur DEMİRALP’ın “Sınav Kaygısı ve Motivasyon” konulu semineri ile başladı.

Üniversitemiz akademisyenleri, seminerin ardından Şemdinli Kapalı Spor Salonunun bahçesine kurulan stantları dolaşan öğrencilere; Üniversitemizin ve bölümlerinin tanıtımı, hangi bölümlerde ne gibi faaliyetlerin yürütüldüğü, liseyi bitirdikten sonra hangi bölümlerin seçilebileceği, bölümlerin puan durumları, Üniversite bittikten sonraki iş alanları, Erasmus, Farabi, Mevlâna programları ve sosyal-kültürel aktiviteler ile ilgili bilgi vererek öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdılar.

Öğrencilerin sorularını tek tek dinleyen akademisyenlerimiz öğrencilerin ilerideki eğitim yaşamlarında onların geleceğine yön verecek bilgileri paylaşarak Üniversitemiz ile ilgili broşürleri dağıttılar.

Yoğun bir ilgiyle karşılaşan akademisyenlerimiz, Şemdinli Milli Eğitim Müdürüne ve Şube Müdürlerine teşekkür ettiler.