Üniversitemizde Çanakkale Şehitlerini Anma Programı Düzenlendi

19 Mart 2019
Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi,18 Mart Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümü etkinlikleri kapsamında “Çanakkale Şehitlerini Anma” programı düzenledi.
Üniversitemiz Konferans salonunda düzenlenen Çanakkale Şehitlerini Anma programına; Rektörümüz Prof. Dr. Ömer PAKİŞ, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup ÇİÇEK, Genel Sekreterimiz Kerim AKAR, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Saim GÜNDOĞAN ile üniversitemizin akademik ve idari personelinin yanı sıra öğrencilerimiz katıldı.

Üniversitemiz Dr. Öğr. Üyesi Saim GÜNDOĞAN ve Öğr. Gör. Elif ÖZTÜRK’ün koordinatörlüğünde gerçekleşen anma programı; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup ÇİÇEK’in açılış konuşması ile devam etti.

Şehitlik mertebesinin dinimizde Peygamberlikten sonra gelen en üstün makam olduğunu belirten İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup ÇİÇEK konuşmasına şu şekilde devam etti: “Çanakkale savaşında, ülkemizin her bölgesinden tek yürek olup omuz omuza vatanı için savaşan 252 bin askerimizi şehit verdik. İman paydasında ve memleketi düşman istilasından koruma hedefinde birleşen aralarında etnik, bölgesel ve dini farklılıkları ayrımcılık ve ötekileştirme sebebi olarak görmeyen vatanı uğruna canını feda eden aziz şehitlerimizi sonsuz saygı ve minnetle anıyorum.” diyerek sözlerine son verdi.

Program; “Çanakkale 1915” film gösterisinin ardından duygu dolu anlar yaşandı. Film gösteriminin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Ömer PAKİŞ:”Cenab-ı Allah birliğimizi, beraberliğimizi ve bütünlüğümüzü daim eylesin. 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104. yılında vatanımız ve milletimiz uğruna canını seve seve feda eden tüm kahramanlarımızı sevgi, saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Programda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” diyerek sözlerine son verdi.