Üniversitemizde “Kadın ve Toplum Seminerleri III” Düzenlendi

13 Mart 2019
Üniversitemiz bünyesinde bulunan Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından Kadın ve Toplum Seminerlerinin bu yıl üçüncüsü düzenlendi.
Üniversitemiz bünyesinde bulunan Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlediği seminere; Rektör Yardımcımız Prof.Dr. Erdoğan BADA, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Battal ASLAN, Üniversitemizin akademik-idari personelleri ile öğrencilerimiz katıldı.

Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Çağla Pınar TUNÇER’in koordinatörlüğünde gerçekleşen seminer, Rektör Yardımcımız Prof.Dr. Erdoğan BADA’nın açılış konuşması ile başladı.

Seminer kapsamında KAMER Vakfı Şube Başkanı ZOZAN SELİMOĞLU  “Kadın Hakları İnsan Haklarıdır”, Üniversitemizin akademik personeli Öğr. Gör. Ayşe SEVİMLİ “Tarihten Günümüze Toplumun Kadına Getirdiği Kısıtlamalar”, Hakkâri Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü Klinik Psikoloğu Beyan ÖZBEK “Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği ve Hakkâri’de Kadının Yeri”, Hakkâri Kadın Girişimciler Derneği Başkan Yardımcısı Özlem ATAY “Hakkâri’de Kadın Girişimcilerin Önemi” konuları hakkında sunum eşliğinde detaylı bilgiler paylaştılar.

Ardından Üniversitemizin Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından kadın sorunları temalı tiyatro gösterisi sahnelendi.
Seminer verilen kokteylin ardından sona erdi.