Rektörümüz İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Programına Katıldı

13 Mart 2019
Hakkâri İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstiklâl Marşı´nın kabulü’nün 98. yıl dönümü ve Mehmet Akif ERSOY´u anma günü kapsamında program düzenledi.
Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa; Valimiz İdris AKBIYIK, Rektörümüz Prof. Dr. Ömer PAKİŞ, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muammer ALPER, Belediye Başkan Vekili Cüneyt EPCİM, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa BALIK, Vali Yardımcılarımız Mustafa PALA, İdris KOÇ, Mustafa DURUK ve Aziz GÖLBAŞI, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri ÖZTÜRK, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat DİLBEROĞLU, kurum müdürleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunması ve Valimiz İdris AKBIYIK’ın günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalarıyla başladı.

İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u anma günü nedeniyle öğrenciler arasında düzenlenen "İstiklâl Marşı’nı En Güzel Okuma" yarışmasında birinci olan öğrenci İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını okudu.

Program, yarışmada dereceye giren öğrencilere verilen ödüller ve müzik dinletisi ile sona erdi.