Üniversitemizde Kanser Farkındalık Eğitimi

08 Mart 2019
Üniversitemiz ile İl Sağlık Müdürülüğü Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitimi Merkezi (KETEM) işbirliğinde, Çölemerik Meslek Yüksekokulu konferans salonunda “Kanser Farkındalık Eğitimi” verildi.
Eğitime; Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Sait TAYLAN, Çölemerik Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Hikmet YAŞAR, akademik-idari personellerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü KETEM biriminde görevli tabip Dr. Sümeyye Nur AYDIN konuşmacı olarak programa katıldı.

Dr. Sümeyye Nur AYDIN; kanserin önlenebilirliği, erken teşhis edilebilirliği, tedavi yöntemleri, meme-rahim ağzı ve kolon kanserleri hakkında ayrıntılı bilgi vererek kanser ile ilgili tarama testlerinin KETEM bünyesinde ücretsiz yapıldığını ve kanserden korkmamamızı aksine farkında olmamızı ve hiçbir şey için geç olmadığını dile getirdi. Ayrıca Üniversite yönetimine eğitim için sağladıkları imkanlardan dolayı teşekkürlerini sundu.

Eğitim karşılıklı soru-cevap şeklinde ve çekilen hatıra fotoğraflarıyla son buldu.