Üniversitemizde Sosyal Girişimcilik Semineri Yapıldı

01 Mart 2019
Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Girişimcilik Topluluğu tarafından “Neden Sosyal Girişimcilik?” konulu seminer düzenlendi.
Seminere konuşmacı olarak Marka Danışmanı ve Sosyal Girişimcilik Uzmanı İsmail Hilmi ADIGÜZEL katıldı.

Seminere; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erdoğan BADA, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Sait TAYLAN, akademik-idari personellerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Girişimcilik Topluluğu Temsilcisi Öğretim Görevlisi Serdar ÖZDİNÇ’in koordinatörlüğünde gerçekleşen seminer; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erdoğan BADA’nın açılış konuşmalarıyla başladı.

Sosyal Girişimciliğin önemine değinen ADIGÜZEL; yurt içi ve yurt dışındaki girişimci insanların hayatları, hayata atılımları, yaşamlarındaki değişiklikler, eğitim süreçleri, zorlukları ve kurdukları şirketlerle ilgili bilgi vererek, günümüz gençlerinin kendilerini nasıl geliştirebileceklerini ve kendisinin hangi sektörlerde nasıl zorluklarla çalışıp her şeyin üstünden gelerek hayattaki en zor şeylerin bile aşılabileceğini, çalıştığı sektörlerde çektiği sıkıntıları, eğitim sürecini, kurduğu şirketler ve ajanslar hakkında bilgi verdi. Gençlere yönelik Tv kanallarının az olması ve girişimci gençlerin gerektiği gibi destek bulamadığını, uluslararası ödül almış bir gencin medyada gerektiği gibi yer bulmadığını dile getirerek; hiçbir şey için geç olmadığını, hayata atılmanın kolay yollarının olduğunu ve üniversite öğrencilerinin kendilerini daha da geliştirebileceğini, sürekli aktif durumda azimle çalışabileceklerinin zor olmadığını söyledi.

Soru cevap şeklinde devam eden seminer, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan BADA'nın teşekkür takdimi ve öğrencilerle çekilen hatıra fotoğraflarından sonra sona erdi.