Üniversitemizde Kök Hücre Bağışı Kampanyasına Destek

27 Şubat 2019
Üniversitemizde kök hücre nakli bekleyen kanser hastaları için farkındalık oluşturmak ve kök hücre bağışı kampanyasına destek olmak amacıyla “Kök Hücre ve Kan Bağışı” konulu seminer düzenlendi.
Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlilerinden Neşe ATAMAN BOR’un koordinatörlüğünde Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleşen seminere Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erdoğan BADA, Genel Sekreterimiz Kerim AKAR, Kızılay Doğu Anadolu Kan Merkezi Kök Hücre Bağışçı Kazanım Uzmanı Mustafa ÜNVER, akademik-idari personellerimiz ve öğrencilerimizin katıldı. Seminer, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erdoğan BADA’nın açılış konuşmalarıyla başladı. Prof. Dr. Erdoğan BADA, bağışçı olmanın önemine değindikten sonra kan bağışı konusunda örnek olunması gerektiğini vurguladı.

Seminere konuşmacı olarak katılan Doğu Anadolu Kan Merkezi Kök Hücre Bağışçı Kazanım Uzmanı Mustafa ÜNVER; “Kök Hücre Nedir? Kök Hücrenin Önemi, Kök Hücre Donöründe aranan şartlar, Bağış Süreci ve Kan Bağışı” gibi konular hakkında bilgi vererek, konunun önemine değindi. Mustafa ÜNVER sunumuna şu sözlerle son verdi:

“Umutla bekleyen bir hastaya, yaşama tutunma şansını siz verebilirsiniz.”

Üniversitemiz Fakülte dersliklerinde “Kök Hücre Bağış Merkezi” kurulacaktır. Bağış yapmak isteyenlere “Kök Hücre Bağışı” kampanyası süresince Üniversitemiz Fakülte dersliklerindeki merkezde konu ile ilgili detaylı bilgi verilecektir.