Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat KURUM İlimizi Ziyaret Etti

16 Şubat 2019
Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat KURUM, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere İlimizi ziyaret etti.
Uçakla Yüksekova İlçesine gelen Bakanımız Sayın Murat KURUM, Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda Valimiz İdris AKBIYIK ve beraberindekilerce karşılandı. Yüksekova’dan karayolu ile İlimiz merkezine gelen Bakanımız; Rektörümüz Prof. Dr. Ömer PAKİŞ, Hakkâri Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muammer ALPER, Vali Yardımcıları Mustafa PALA, İdris KOÇ, Aziz GÖLBAŞI, Mustafa DURUK ve kurum müdürleri tarafından karşılandı.

Geceyi Hakkâri’de geçiren Bakanımız Sayın Murat KURUM’a sabah saatlerinde Hakkâri Valiliği önünde karşılama töreni düzenledi. Karşılamaya; Valimiz İdris AKBIYIK, Rektörümüz Prof. Dr. Ömer PAKİŞ, Belediye Başkanı Cüneyt EPCİM, İl Emniyet Müdür S. Suvat DİLBEROĞLU ve diğer kurum amirleri katıldı.

Bakanımız Sayın Murat KURUM, Üniversitemizin yerleşkesi hakkında bilgi vererek: “Üniversiteyle ilgili ilk etabı inşallah Temmuz ayı itibariyle tamamlıyoruz. İkinci etabın ihalesine çıktık, yakın zamanda onun da ihalesini yapacağız. Öğrenci kapasitesini artırmak suretiyle süreç içinde üniversitemizi güçlü hale sokacağız.” diyerek ilçelerimizde de meslek yüksekokullar açmak suretiyle bölgedeki eğitim seviyesinin arttırılacağını belirtti.

Öğlen yemeğinin ardından Bakanımız Sayın Murat KURUM; Hakkâri şehir merkezinde Millet Bahçesi olarak yapılacak alanı gezdi. Daha sonra Hakkâri Mir Kalesi’nde incelemelerde bulundu. Mir Kalesi’nde incelemelerde bulunan Bakanımız, Mir Kalesi’nden Üniversitemiz kampüs alanını inceleyip Rektörümüz Prof. Dr. Ömer PAKİŞ tarafından detaylı bilgi alarak ileride Üniversite yerleşke alanından Mir Kalesi’ne yapılabilecek bir teleferik projesinin şehre güzellik katacağına değindi.

Mir Kalesi ziyaretinin ardından Bakanımız Sayın Murat KURUM, İlimizden ayrıldılar.