“Beyaz Çöl Antarktika Kıtasındaki İzlenim ve Çalışmalarım” Konferansı Düzenlendi

20 Aralık 2018
Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Nuri BODUR, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’nın, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın desteklediği ve İTÜ-PolRec Koordinatörlüğünde yürütülen İkinci Ulusal Antarktik Bilim Seferi çalışmaları kapsamında “Beyaz Çöl Antarktika Kıtasındaki İzlenim ve Çalışmaları” hakkında bir konferans verdi.
Üniversitemiz Konferans Salonunda düzenlenen konferansa; Rektörümüz Prof. Dr. Ömer PAKİŞ, Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Kurmay Albay H. Ünal AKMEŞE, İl Jandarma Komutan V. Kamil AKEL, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan BADA, Genel Sekreter Kerim AKAR, Üniversitemiz akademik - idari personelleri ile öğrencilerimiz katıldı.

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Nuri BODUR; Kutup, buzul, iklim ve çevre araştırmalarına ilişkin olarak Antarktik Yarımadası, South Shetland Adaları, Livingston Adası ve çevresi, çökelme ortamlarındaki güncel sediment özelliklerinin ve dinamiklerinin belirlenmesiyle çevresel ve iklimsel etkilerin araştırılması çalışmalarını kapsayarak bu çalışmalar sonucunda; Antarktik Kutup Bölgesi, Antarktik Yarımadası, Güney Shetland Adaları, Livingston Adası Kıta sahanlıkları, yakın kıyı sığ deniz, kıyı ve kıyı ardı alanları ile Livingston adası kara ve buzul alanlarında, deniz-kara-atmosfer etkileşimleriyle deniz seviyesi ve jeomorfolojik değişimlere bağlı olarak denizel ve karasal çökellerin aşınma, taşınma ve depolanmasına ilişkin; güncel sediment dinamiklerinin araştırılmasını, iklim ve ortam etkileşimi ile değişimlerini belirlemek amacıyla sedimentolojik, mineralojik-petrografik ve jeokimyasal konularına değinerek Antarktika bölgesindeki izlenimlerini ve çalışmalarını aktardı.

Konferans, izleyicilerin sorularına verilen cevaplardan sonra son buldu.