Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk Vefatının 80. Yılında Saygı ve Özlemle Anıldı

10 Kasım 2018
Rektörümüz Prof. Dr. Ömer PAKİŞ, Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ebediyete intikalinin 80. yılında düzenlenen törene ve anma programına katıldı.
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma törenine; Rektörümüz Prof. Dr.Ömer Pakiş, Vali ve  Belediye Başkan Vekili Cüneyt EPCİM, Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Kurmay Albay Ünal AKMEŞE, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Neşe KIYAR, Vali Yardımcıları Mustafa PALA, İdris KOÇ, Mustafa DURUK,  İl Jandarma Komutan Vekili Albay Yavuz ÖZTÜRK, Hakkâri Barosu Başkanı Av. Zeydin KAYA, kurum amirleri, askerî personeller, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Hakkâri Valiliği önünde düzenlenen tören; Vali ve Belediye Başkan Vekili Cüneyt EPCİM ve Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Kurmay Albay Ünal AKMEŞE tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.

Törenin ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde anma programı düzenlendi. Teğmen Oğuzhan AKYÜREK tarafından günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapıldı. Ardından program;  "Bir Adam Düşünün" konulu slayt gösterimi, "Atatürk’ün Hayatı" konulu tiyatro gösterisi ve öğretmenler tarafından Atatürk’ün en sevdiği şarkıların seslendirilmesiyle devam etti.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sevgi, saygı ve minnetle anıldığı program, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.